http://www.studenci.pun.pl/
http://www.filmweb.pl/film/Istoty-2009-479824
Ostatnio oglądałam właśnie to i... raczej nie polecam. Tzn. - dość nudny i schematyczny film; do tego naciągane teorie i wgl... hmm... średniaczek, średniaczek. No może końcówka trochę mnie zaskoczyła - myślałam, że będzie bardziej happy endowo, ale w sumie dobrze, że nie było. Dominique Pinon to taki fajny aktor, a tutaj nie miał zbytniego pola do popisu. Szkoda. Taka pseudo archeologiczna bajeczka (+ za ładne widoki :-P hehe)
Leni87 napisał:
Ale jaki zachęcający plakat
Ja nadrabiając braki, ostatnio obejrzałam "Labirynt Fauna", szczerze mówiąc jestem pod wrażeniem.
To opowiedz coś więcej :-) mnie ostatnio takie zachwalane publicznie produkcje raczej zawodzą... dlatego miło by było gdyby wreszcie zaskoczono mnie pozytywnie :-)
Bardzo podobała mi się grafika (tzw. efekty specjalne) i ten wprowadzający początek - bajka. Takie nagłe przeniesienie się w dwa światy, przypominające troche Opowieści z Narnii. I co warto zaznaczyć - aktorami byli Hiszpanie i nie grali telenoweli
Leni87 napisał:
Bardzo podobała mi się grafika (tzw. efekty specjalne) i ten wprowadzający początek - bajka. Takie nagłe przeniesienie się w dwa światy, przypominające troche Opowieści z Narnii. I co warto zaznaczyć - aktorami byli Hiszpanie i nie grali telenoweli
Hmm - właśnie efekty przemawiają do mnie najmniej /na przykład "Avatar" to bez grafiki takie dno w sumie/. "Narnia" nie była taka zła w filmowej realizacji, ale trochę zaprzepaścili potencjał historii.
No może się jednak skuszę i obejrzę... zobaczę
Och... tak - Alan *_* też go kocham...
Leni87 napisał:
jak śmiesz! on jest mój!
uwielbiam te komenty na facebooku na jego fanprofilu
a nie czytam takich rzeczy
Alan - Alan jest chyba raczej... swój
Moderator
Co do Alana... W listopadzie będzie nowy "Harry Potter"... może pójdziemy do kina? A teraz może na jakąś bajeczkę byśmy poszły?
Nie ma jak się odstresować
A co ostatnio widzieliśmy... no to ja widziałam "Ranczo Wilkowyje" i rozśmiesza mnie ten film Serial zresztą też. Prof. Ursel zalecał go oglądać- bo w serialu jest ukazana postać naszego kolegi po fachu!!
może na Dzwoneczka ?
A teraz przymierzam się do obejrzenia "Gloomy Sunday" przesłuchałam chyba z 10 wersji piosenki do tego filmu (Sarah MacLachlan i Bjork wg mnie najlepsze ) i jestem ciekawa całości fabuły
Moderator
A może na "Psy i koty"?
A w grudniu będzie "Wyprawa Wędrowca do Świtu"
Z muzyki filmowej to ostatnio męczę na pianinie "Upiora w Operze" i poloneza z "Pana Tadeusza"
Kandydat/ka
ja ostatnio o godzinie 7 30 w soboty:)...ogladam filmy przyrodnicze;) na plusie;P polecam...hard core